VEJLE FJORD, HOLTSER HAGE

Ret ud for selve Holtser Hage breder et lavvandet område sig. Bunden er flere steder fyldt med muslinger og er temmelig blød. Her er ofte en fin strøm hen over området, som hurtigt bliver dybere på østsiden. Her omkring ses de fleste lystfiskere, og her fanges nok også de fleste fisk. Pladsen er rimelig året rundt, men natfiskeri om sommeren er mit foretrukne fiskeri her.

Langs Holtser Hages vestside og i Andkær Vig er bunden mere fast, men stadig næsten ingen vegetation. Andkær Vig er en meget populær vinterplads. Jeg har selv kun fisket her af og til.

Området mod sydøst langs kysten fra Holtser Hage er ikke et besøg værd. Her er lavvandet med blød bund og spredte ålegræspletter. Der er masser af småfisk og forskellige krebsdyr i vandet. Derfor har jeg engang imellem fisket her, for det måtte da være et spisekammer her, men jeg har aldrig set eller mærket fisk her.

Nyd forøvrigt turen gennem skoven på vej ned til P-pladserne, og der er en flot udsigt fra den P-plads, der ligger oppe over Andkær Vig. Holtser Hage ligger ca. 10 km fra Vejle.

Fredningsbælte øst for Holtser Hage ved en lille bæk, jeg ikke kender navnet på og ved Ibæk på Strandvejen.