FISKETURE 2006

2006
Jeg synes, jeg har været på mange fisketure i 2006, men om det blev til flere eller færre end i 2005, ved jeg ikke. Jeg gider heller ikke tælle efter. Det blev derimod med sikkerhed ikke til så mange stallinger som året før, men til gengæld til min største nogensinde. Jeg fangede godt med bækørreder, heriblandt også en af de rigtigt store. Ved kysten vaar 25. oktober en helt speciel dag, rent fangstmæssigt simpelthen den bedste jeg nogensinde har oplevet.
Nu må dagene så se at blive længere i en fart, så vi igen kan komme på fisketur. Det er livet.

27. december 2006, Holtser Hage
Igen en tur til Holtser Hage. Godt vejr hele dagen, varmt, lavthængende skyer og kun lidt blæsende. Men jeg så ikke en fisk, jeg mærkede heller ingen. Men det blev da til lidt snak med andre fiskere, som heller ikke havde set skyggen af fisk.

26. november 2006, Holtser Hage
Efter at have set Mette spille håndbold kunne jeg lige nå en times fiskeri ved fjorden. Frisk vind fra sydvest og masser af skyer med små pletter blå himmel ind i mellem var perfekte forhold for fluefiskeri ved Holtser Hage. Efter en halv time var der en lille fisk efter fluen i to på hinanden følgende kast, men først da mørket var faldet på havde jeg et godt hug. Jeg havde en fisk over målet på i nogle sekunder. Efter yderligere 10 minutters fiskeri, hvor der ikke skete noget kørte jeg hjem igen.

31. oktober 2006, Grindsted Å
Årets sidste dag i åen, 5 måneder til sæsonen starter igen, suk. Nå, men jeg fiskede i dag med klassisk vådflue, en Jysk Chilimps bundet til dagen. Efter den megen regn og rusk stod vandet højt, og det var ret grumset. Men fiskes - det skulle der.
Næsten nede ved svinget, hvor skoven bliver til mark, sprang en fisk fri af vandet og 10 minutter senere var jeg nede i nærheden. Først troede jeg fluen havde fat i noget grøde, men nej det mærkes da ikke sådan, tænkte jeg. I næste kast var det der igen efterfulgt af en stor bølge. Det var altså en fisk. Tredje kast og fisken fulgte efter fluen og stillede sig i overfladen lige bag fluen og nippede lidt i den. Sådan gentog seancen sig i de næste par kast. Jeg prøvede at ændre tempo, at få fluen højt eller lavet, men intet hjalp. Da jeg efter yderligere en 5 minutters tid ikke havde set noget til fisken gik jeg videre. Opførslen kunne tyde på en havørred.
Så skete der ikke mere, før jeg stod og betragtede åen nedstrøms grødeopsamlingen. Lige inden det flade strømvand brød en kæmpefisk vandet og åen dirrede i flere minutter. Det var som at se havørreder i Karup Å. Men jeg havde jo valgt den 'forkerte' side af åen i dag og kunne ikke kaste til fisken.
De to ovennævnte episoder kan så kaldes frem på nethinden i den lange vinter der kommer med budskabet om, at flere oplevelser venter i næste sæson.

25. oktober 2006, Trelde Næs
En helt anden dag end i går. Frisk vind fra vest og højt solskin - og masser af fisk. Jeg var knapt kommet ud i vandet, da den første huggede. Det var en farvet ørred på 46 cm. Næste gang nåede jeg lidt længere ud, inden jeg fangede en blank fisk på 50 cm. 10 minutter senere fangede jeg nok en farvet ørred, denne gang 42 cm.
Nu begyndte vinden at løje af, samtidig med at vandet var på sit højeste og strømmen derfor også satte farten ned. Der blev også lidt længere mellem fiskene, men i den næste time fangede jeg 2 undermålere, havde en pæn stor fisk på og fangede nok en farvet ørred.
Jeg talte med et par andre fiskere, var en tur omme på østsiden for at kigge og sad til slut et stykke tid og nød solen, inden jeg lige skulle prøve revet en ekstra gang. Jeg så der stadig var fisk, da jeg havde et par følgere. Da jeg nåede længst ud fik jeg nok et hug, denne gang var det igen en farvet ørred og det blev dagens største på 55 cm.
Det var sådan en dag, man kun plejer at læse om, men nu oplevede jeg det selv. Det var kun den blanke fisk, jeg tog med hjem. Se den blanke fisk, og en af de farvede.

24. oktober 2006, Trelde Næs
Jeg var ved fjorden, da det begyndte at lysne, men desværre stod der en kraftig blæst direkte ind fra nordøst. Jeg prøvede at fiske i en times tid og kørte så hjem igen.

18. oktober 2006, Grindsted Å
Det begyndte at regne, da jeg nåede frem til åen, men fiskes skulle der. Jeg endte med at være temmelig våd, da der kom vand i rigelige mængder. Jeg fangede et par småfisk, både ørred og stalling, inden jeg var næsten nede ved grødeopsamlingen. I samme øjeblik jeg satte lidt fart på fluen faldt hugget. En tungt kæmpende bækørred havde taget fluen. Jeg blev lidt overrasket over, den ikke var mere end 45 cm, da jeg fik den ind til bredden.
Jeg prøvede også lidt opstrøms broen, men var efterhånden våd helt ind til kroppen og var begyndt at fryse lidt, så jeg valgte at køre hjem.
Her er lidt mere af dagens fangst, så tag dem dog med hjem.

17. oktober 2006, Grindsted Å
Jeg havde tid til en times fiskeri på vejen hjem fra fra Ansager. Jeg rejste flere fisk til min vådflue, men ingen var rigtigt i biddet. Så en enkelt, ca 50 cm, hoppe helt fri af vandet og hørte senere nok en fisk som klaskede siden i vandoverfladen. Måske havørreder.

17. oktober 2006, Ansager Å
Kanon vejr, men ingen fisk at kaste tørfluen til, så jeg prøvede lidt med vådflue. Lidt svært med den megen grøde, og jeg mærkede da heller ingen fisk. Havde en hyggelig snak med en flok fynboer.

8. oktober 2006, Grindsted Å
Efterårsvejr - blæst, byger og næsten ingen sol. Jeg fangede straks en 30 cm bækørred på tørflue. Fluen var en gammel fortygget cdc, den havde ingen krop og næsten ingen hackle.
Halvvejs til grødefanget vendte en pæn bækørred efter vådfluen og jeg mærkede lige akkurat fisken. Den fik et par kast mere, men intet hændte. Nede ved sommerhuset fangede jeg nok en bækørred, denne gang på vådfluen.
På vej tilbage ville jeg lige prøve den store fisk igen, denne gang med en kuglehovednymfe. Efter et par kast fik jeg et godt hug, men det var en stalling, ca 35 cm, som huggede.
Så gad jeg ikke mere og kørte hjem.

23. september 2006, Grene Å
Jeg havde lige en time inden Mette skulle hentes i Vejle, så jeg benyttede muligheden for en tur til Grene Å. Her var det nøjagtigt så svært at fiske, som jeg havde forestillet mig. Kun en smal rende vand, godt med sump langs bredden og ikke meget plads til bagkast. Men hver anden gang jeg fik fluen i vandet, fangede jeg en lille bækørred, ca 20 cm. Jeg prøvede både det opstrøms stykke og stykkerne ned mod spejderhytten.
Jeg fangede 5 bækørreder, så kan I selv regne ud, hvor mange gange jeg kastede.

23. september 2006, Grindsted Å
Jeg kørte til åen ved 10-tiden. Der var ingen døgnfluer overhovedet, så der var heller ingen fisk, som tog insekter på overfladen. Derfor jeg gik mest og kiggede efter fisk. Nede ved grøften, man skal hoppe over, så jeg en stor stalling og fiskede efter den med forskellige fluer, men den lod sig ikke narre. Opstrøms broen så jeg også et par stallinger, men lod være at fiske efter dem. Resultatet havde vel været som ved den første stalling.

17. september 2006, Grindsted Å
Vel hjemme i Billund var vejret stadig flot, og jeg brugte eftermiddagen ved åen. Der var lige blevet slået grøde i åen, og da fiskene ikke var overfladeaktive, valgte jeg at fiske med vådflue, mens jeg gik nedstrøms.
Et stykke nede af åen, så jeg en enkelt fisk tage insekter et par gange, men så heller ikke mere. Jeg valgte at gemme den til hjemturen opstrøms. Næsten nede ved grødefanget helt inde under min egen bred fik jeg et fast hug og jeg kunne straks se, det var en bækørred. Efter et par minutter kunne jeg genudsætte en fin ørred på 37 cm.
På tilbagevejen fik jeg øje på en pænt stor regnbue, som ringede konstant med få sekunders mellemrum. Jeg prøvede første med en CDC-flue, men fisken reagerede ikke på fluen. Den tog noget andet småkravl, så efter 10-15 kast valgte jeg at skifte flue til en lille brun polyflue. Bang og der var fast fisk med det samme og efter adskillige luftture kunne jeg lande 34 cm regnbueørred. Den smagte forøvrigt fortrinligt.
Jeg var efterhånden kommet tilbage til standpladsen, hvor jeg tidligere havde set fisk. Jeg stod et par minutter og sonderede terrænet. Fisken viste sig ikke, men den skulle da lige præsenteres for polyfluen. Jeg balancerede ud på et par tuer midt i al sumpen og lagde fluen opstrøms pladsen, og fisken huggede i samme nu, den drev over den. Jeg var straks klar over, det var en god ørred. Lidt senere kunne jeg trække fisken ind over grøden og befri den for krogen. Den flotte fisk målte 43 cm.
Nede i det dybe hul opstrøms sommerhuset kunne jeg se en grov ørred helt nede ved bunden. Jeg prøvede at liste mig i en god kasteposition, med det resultat at jeg gik i sumpen med venstre ben helt til knæet, så min gummistøvle blev fyldt op med sort pladder. Så fisken står der nok endnu.
Se det blev jo til en af de bedste fisketure.

14. september 2006, Hornbæk
En uges ferie i sommerhus i det herligste sensommervejr. Der blev lige plads til et par fisketure. Stranden lå kun 5 minutters gang fra sommerhuset. 2 morgener stod jeg tidligt op for at fiske, mens solen stod op over Sveriges kyst. Begge gange fangede jeg fisk. Første gang en enkelt og anden gang 2 havørreder. Det var dog alle undermålere lige omkring de 30 cm. Jeg fiskede også en enkelt gang om aftenen, men her så jeg ikke noget til fisk.
Den sidste morgen tog jeg lige et billede af den opgående sol, da jeg gik hjem mod morgenkaffen.

1. september 2006, Grindsted Å
En times fiskeri i skumringen. Begge de 2 regnbuer på lige godt 30 cm, som ringede, tog også fluen. Den første i andet kast, den anden i første.

28. august 2006, Grindsted Å
Jeg tog lige et smut til Grindsted By ved Engsøen. Fangede 1 regnbue på 30 og en stalling på det samme.

25. august 2006, Grindsted Å
Mette tog med Lise til Kolding, så jeg tog på fisketur til Utoft. Jeg var fremme ved 19.30-tiden, og der var ret meget vand i åen, efter de seneste dages megen regn. Der var få døgnfluer på vandet, men mange i luften.
Nede efter det første sving ringede en fisk ret konstant, så jeg valgte at tage et par kast til den. Det blev til et kast, og så tog fisken. Streaks mærkede jeg, det var en fisk af anselig størrelse, og den gik mod bunden, så det var ikke en regnbue. Efter et par hårde udløb sprang fisken fri af vandet, og jeg kunne se, det var en stalling. Efter lidt tid fik jeg den trukket hen til kanten, hvor jeg måtte helt ned på maven at ligge, pga den høje skrænt, for at få krogen ud. Så det blev heller ikke til noget billede af min største stalling til dato. 50 cm +/-.
Længere nede af åen blev det til 3 regnbuer og en 30 cm stalling. Stallingen fangede nede efter grødefanget. En fin fisketur, selvom jeg fik en 7-8 myggestik.

14. august 2006, Grindsted Å
Jeg fiskede opstrøms Utoft bro i en lille time og fangede 2 regnbuer.

10. august 2006, Grindsted Å
Et par timers fiskeri i Utoft, hvor jeg igen fangede 2 regnbuer og en enkelt stalling. Denne gang var stallingen over 30 cm.

7. august 2006, Grindsted Å
Nok engang til Utoft, hvor en mindre klækning af døgnfluer var igang. Men ikke nok til at lokke de store fisk frem. Først ved halvni-tiden begyndte få fisk at tage døgnfluerne. Jeg fiskede halvhjertet til enkelte regnbuer uden at lokke nogen af dem til biddet. Så var der pludselig en stalling, som var interesseret. Et kast mere og den bed på. Ca. 30 cm. På det sidste stykke tilbage til p-pladsen fangede jeg så 2 regnbuer, også omkring de 30 cm.

3. august 2006, Grindsted Å
Kørte denne gang ind til Grindsted og fangede hurtigt en hidsig regnbue. Selvom der var enkelte døgnfluer, så jeg ikke andre fisk ringe. Jeg fiskede med forskellige nymfer efter en stor stalling, men mine fluer så åbenbart ikke spiselige ud.

2. august 2006, Grindsted Å
Tilbage til åfiskeriet. Jeg gik en tur op og ned langs åen, hvori der nu er masser af vand efter den megen regn de seneste dage. Fiskede til en enkelt fisk, som jeg fangede. En bækørred på 30 cm.

1. august 2006, Vejle Fjord
Jeg trængte til afveksling fra åfiskeriet, så jeg kørte en tur til Trelde Næs. Jeg var godt klar over at vandet var meget varmt, så jeg havde ingen forventning om at se ørreder, hvad jeg heller ikke gjorde. Derimod var det en meget flot sommeraften, og der var masser af hornfiskeyngel. Der var hele tiden en hel flok af de små efter fluen. De skal nok lære det.
I lyset fra den nedgående sol så jeg flere gange langt ude småfisk springe for livet. Der var ingen sæler og heller ingen marsvin at se, så mon ikke småfiskene blev jagtet af fisk - måske makreller.
På vejen hjem tårnede en tordensky sig op mod den lyse nattehimmel langt ude mod vest. Med mellemrum blev skyen lyst op af lyn indefra. Det så vildt godt ud, næsten som om det var en levende organisme.

27. juli 2006, Grindsted Å
Mogens og jeg kørte til Grindsted Å ved Arnegården og begyndte at fiske ved 20-tiden. Mogens gik nedstrøms og jeg gik opstrøms. Det første stykke tid skete der ikke noget, jo en lille regnbue var efter nymfen, men så heller ikke mere. Jeg gik langsomt nedstrøms igen og så en stor fisk, der kom frem fra sit skjul under en grødeklat for at tage en døgnflue. Jeg fandt et godt sted at kaste fra og straks efter tog fisken min flue. Efter en kort men tung fight kunne jeg fotografere en flot stalling. Den var ca 45 cm. Efter en kort gang kunstigt åndedræt forsvandt stallingen direkte ned på dybt vand.
Inden jeg igen mødtes med Mogens havde jeg fanget 2 regnbuer, det samme havde Mogens.

26. juli 2006, Grindsted Å
En times tid ved åen ved Utoft, hvor jeg fangede 2 regnbuer.

24. juli 2006, Grindsted Å
Den sædvanlige tur til Utoft, hvor jeg gik helt ned til sommerhuset. Jeg fiskede til et par ørreder, men de var ikke i bidet. Nogle få fisk begyndte at ringe og jeg fangede hurtigt 2 regnbuer på 30 cm. Ved grødefanget ringede en flok stallinger og jeg fangede en af dem, også ca 30 cm.
Ved et dybt hul stod jeg og kiggede efter om der skulle være en stor stalling. Bagerst i hullet lå en træstamme, dvs da den flyttede sig, så jeg, det var en monsterstor ørred. Den gad jeg godt fange en dag.

20. juli 2006, Ansager Å
Nu skulle Ansager Å prøves igen. Det blev en varm tur. På årets hidtil varmeste dag, havde jeg valgt åen, hvor det er mest ufremkommelig. Godt jeg havde vand med. Jeg fangede nogle små regnbuer, både på nymfe og en sort tørflue. Jeg fik øje på en fisk i en smal strømrende mellem modsatte bred og noget grøde. Fluen skulle bare lande i renden i første forsøg. Det gjorde den også og efter 5 cm drift huggede fisken. Da jeg strammede op gik fisken helt besærk, rullede kort i overfladen og borede sig så kraftfuldt ned i grøden. Jeg kunne mærke fisken i få sekunder, men så slap krogen sit tag. Da fisken rullede i overfladen, mener jeg at kunne se det var en bækørred, over 35 cm tror jeg. Nu svedte jeg som en besærk og vendte næsen hjemefter.

19. juli 2006, Grindsted Å
Jeg kørte i dag til Engsøen og var først ved åen ved 20-tiden, og alligevel kom jeg til at vente længe på overfladeaktivitet. Jeg fangede dog 3 regnbuer på nymfe og havde fat i en pæn stalling. På ved tilbage bevægede jeg mig i slowmotion, mens jeg holdt udkig efter fisk.
Jeg skulle helt tilbage til starten af stykket, før der skete noget. I et stort hul ringede flere stallinger, og jeg fangede en på 30 cm. Lige opstrøms hullet, helt inde ved en grødekant fik jeg øje på en større fisk, som tog de små fluer på vandet. Der skulle mange kast til, men 10. gang eller deromkring, tog fisken. Kort efter kunne jeg fotografere en bækørred på et par og 30 cm. Igen Hareørenymfen.

18. juli 2006, Grindsted Å
Jeg kom til åen ved 19-tiden, og gik langsomt nedstrøms for ikke at komme til at svede for meget i sommervarmen. Opstrøms grødefanget spottede jeg en stor bækørred, men kunne ikke lokke den til tørfluen. Helt nedstrøms over for sommerhuset fangede jeg 2 regnbuer, som tog insekter på overfladen. Regnbuerne er nu 31 cm.
Længere opstrøms prøvede jeg igen den store ørred, men fangede i stedet en stalling på 35 cm, og kort efter en bækørred, ligeledes på 35 cm. Det var ikke den store. Hist og her ringede en fisk, de tog de meget små insekter, som var på vandet. Jeg fangede nok en regnbue og en stalling på 30 cm. Jeg kunne nok have fanget flere, hvis jeg havde fisket til alle de fisk jeg så.
Jeg må da snart ramme en døgnflueklækning eller et spinnerfald, så der bliver mulighed for at fange en af de helt store på tørflue. Men ellers en okay dag.

10. juli 2006, Grindsted Å
Kort tur til Utoft, hvor jeg fangede et par regnbuer.

3. juli 2006, Grindsted Å
Først ved 19-tiden kørte jeg ind til Engsøen. Jeg gik ned til åen for at rigge til, og da der heller ikke i dag var fisk at se ved overfladen, satte jeg en tung nymfe på. Efter få kast fangede jeg en bækørred på 40 cm.
Sidst på aftenen begyndte nogle stallinger at ringe, faktisk i samme hul som bækørreden holdt til i, og jeg fangede 2 af stallingerne. Den ene ca 25 cm og den anden godt og vel 30 cm.
Nymfen var lavet af påfugleherl med sparsomt hareøredubbing som hackle, tørfluen en, godt gættet, Hareørenymfe.

2. juli 2006, Grindsted Å
Allerede om eftermiddagen kørte jeg til Engsøstykket. Vejret var varmt og trykkende og ingen overfladeaktivitet, men i det klare sollys var det en fornøjelse at gå og kigge på fisk i det klare vand. Kun en enkelt stalling, 30 cm, lod sig friste af en tørflue.
Ved 19-tiden kørte jeg videre til Utoft. Jeg sad længe og nød det gode, mens jeg ventede på fisk. Det blev ikke til det helt store, men efter kl 21 så og fangede jeg først 3 regnbuer og næsten tilbage ved bilen fangede jeg en bækørred på 35 cm helt inde under modsatte bred. Igen slog Hareørenymfen til.

27. juni 2006, Grindsted Å
Det var blæsende og lidt koldt, da jeg kom til åen. Jeg overvejede at køre hjem igen, men så alligevel. Man kunne da lige kigge lidt ned af åen. Som sagt, så gjort. Jeg bevægede langsomt helt ned til sommerhuset, imens jeg spejdede efter fisk. Ingen var ved overfladen, men jeg så adskillige store fisk. Nogle der kunne fiskes efter på tilbageturen og nogle som stod på næsten umulige steder. Åen er fyldt helt op med grøde.
Den første fisk, jeg skulle fiske efter var en stalling, men det var en regnbue, som tog nymfen. Længere opstrøms undersøgte et par af bækørrederne min flue, men de faldt ikke for bedraget.
Nu gad jeg ikke mere, men på vej op mod bilen så jeg 2 ringende fisk. Den første var en regnbue på 30 cm, og den anden en bækørred på 35 cm. En fin afslutning på en dag, som blev længere end jeg troede.

16. juni 2006, Grindsted Å
Jeg kørte til stykket inde i byen opstrøms Engsøen. Straks jeg kom ned til åen skræmte jeg en bækørred, men jeg kunne ikke have kastet opstrøms til den alligevel, så pyt.
Jeg gik langsomt opstrøms og fiskede med nymfe i de dybe huller, uden at noget skete. Jeg så et par fine stallinger og en enkelt ørred, endvidere var der 3-4 aborrer i et af hullerne. En enkelt stalling ringede jævnligt og den tog en hareørenymfe i første forsøg. ca 25 cm.
Efter en halv time vendte jeg om og gik nedstrøms med en vådflue, planen var at fiske til den ørred, jeg skræmte. Fisken huggede, da fluen kom hen over standpladsen. Det viste sig at være en bækørred lige under 40 cm. Efter at have sat fisken tilbage kørte jeg hjem.

15. juni 2006, Grindsted Å
Lun overskyet aften. Jeg troede på et fint fiskeri efter overfladeaktive fisk, men det blev det ikke til. Lige nedstrøms grødeopsamlingen fiskede jeg efter et par store bækørreder, men de lod sig ikke lokke af hverken opstrøms eller nedstrøms fiskeri. Derimod tog en 25 cm regnbue fluen midt mellem bækørrederne.
Herefter gik jeg mest og kiggede efter fisk. Der er ikke mange små stallinger i åen år, men jeg så dog 3 af pæn størrelse. Store bækørreder så jeg flere af end stallinger. 10 m opstrøms, hvor jeg tidligere i år fangede monsterørreden ringede en fisk. Ikke bare en gang, men flere gange. Da min lille hareørenymfe kom henover standpladsen kom fisken op efter fluen. Jeg løftede stangen til modhug alt for tidligt, måske fordi jeg så fisken længe inden, den nåede op til overfladen. Men næste gang fisken kom, var jeg klar. Efter en kort fight havde jeg fanget en bækørred på 40 cm, fået begge støvler fulde af vand og brændt mig på flere brændenælder. Og da jeg fjernede fluen, slog fisken et ordentligt slag, så krogen endte i min finger. Jeg stod længe og betragtede fisken efter at jeg havde sat den tilbage i åen igen. Den så ud til at være i fin form stadigvæk.

8. juni 2006, Ansager Å
Efter den store oprydningsdag tidligere på året, jeg var ikke selv med, var det en fornøjelse at fiske opstrøms fra P-pladsen. Desværre så jeg ikke mange fisk, og fangede kun 2 små regnbuer.

6. juni 2006, Grindsted Å
Fint vejr, let vind og solskin, så måske der var gang i døgnfluerne. Jeg kørte ind til Engsøen for at fiske på bystykket. Der var ingen overfladeaktivitet, men jeg fangede hurtigt 2 regnbuer og en 25 cm stalling på en nymfe. Jeg havde også et godt hug, men nåede ikke at give tilslag. Det var en pæn stor stalling kunne jeg se.
På min videre tur op langs åen, så jeg en stor stalling mere og 3 pæne bækørreder - +35cm. Ingen af dem interesserede sig for mad, i hvert fald ikke i form af mine fluer. Senere da varmen forsvandt, begyndte de små stallinger at tage bittesmå insekter og jeg fangede igen en på 25cm på en hareørenymfe.

31. maj 2006, Ansager Å
Jeg skulle med Mogens til Ansager, og jeg stod og ventede på ham i det dejligste solskinsvejr - det bedste vejr i meget lang tid. Men det holdt kun kort, for da vi nåede til Ansager ver det blevet overskyet og der blæste en kold vind fra vest. Jeg havde både lange underhylere, waders og min vinterjakke på, og alligevel frøs jeg gudsjammerligt.
Vi fik da fisket lidt, men det blev mest til snak og et par øl. Jeg nåede at fange en lille regnbue og en 25 cm bækørred.

30. maj 2006, Grindsted Å
Fiskede kun en times tid. Fangede bare en regnbueørred.

25. maj 2006, Grindsted Å
Aftentur til åen i stiv vestenvind og med masser af let grumset vand efter den megen regn på det seneste. Jeg fangede årets første stalling, en stærk fisk på lige godt 30 cm på en kuglehovednymfe. Lidt senere fangede jeg en regn bue på samme flue. Efter en lille snak med en fra Århus fangede jeg nok en regnbue, denne gang på tørflue. Aftenen blev sluttet af med en 25 cm bækørred, også på tørflue. På vej det sidste stykke op til bilen, stod jeg en overgang og lyttede til en nattergal, som sad i et træ lige på den modsatte bred.

20. maj 2006, Grindsted Å
Jeg parkerede ved Engsøen i Grindsted og gik ned til åen. Her fandt jeg Henrik Leth, Ivar Thordal og Kevin Hindle, som prøvede at lokke et par stallinger til nymfen. Det var første gang jeg mødte de to sidstnævnte, det viste sig at være et par gæve gutter. Vi snakkede om løst og fast i et stykke tid, inden jeg prøvede opstrøms Engsøen. Jeg har aldrig prøvet dette stykke før, men det var lidt sjovt at fiske i eng og vildnis midt inde i byen.
Jeg fangede ingenting, men så et par pæne bækørreder og en del stallinger. En enkelt af stallingerne gik til fluen, men jeg krogede den ikke. Ved 2-tiden gik jeg op til campingpladsen for at deltage i årsmødet. Her var Jørgen Skårup også dukket op. Vi fik os noget mere fiskesnak og ved 5-tiden måtte jeg hjem. En god dag, selvom jeg ikke fangede fisk. Men det gjorde alle de tilrejsende!

19. maj 2006, Grindsted Å
Kort tur til åen for at se, om nogle af Danske Fluefiskeres medlemmer var taget på fisketur. Jeg mødte ikke nogen, men de fiskede også inde i byen. Selv fangede jeg et regnbuer.

18. maj 2006, Trelde Næs
Der var masser af hornfisk. Næsten i hvert kast fulgte et par stykker efter fluen. Det lykkedes mig at kroge 6 fisk, og den ene var rigtig stor. Jeg lagde fiskene mellem stenene på stranden, og da jeg kom ind med nr. 4, var en krage i gang med en af mine hornfisk. Den havde næsten hakket fisken midt over, så jeg gjorde arbejdet færdigt og smed hovedet hen til kragen. Så fik den da også lidt ud af sin frækhed.

8. maj 2006, Grindsted Å
En kort tur til åen, hvor jeg fangede 3 regnbueørreder. Den ene på tørflue. Der var mange døgnfluer i luften, men ingen på vandet.

5. maj 2006, Grindsted Å
Jeg kørte lige et smut til Utoft, for jeg havde lige en god times tid, inden andre aftaler pressede sig på. Fremme ved Utoft var der frisk østenvind og ingen overfladeaktivitet, så jeg valgte at gå nedstrøms med vådflue. Jeg havde fanget et par regnbuer, da jeg kom til et sving med et stort hul ved indersiden af svinget. Den sorte nymfe landede lige før hullet, og mens den blev hvirvlet ned i dybet, så jeg bølgen fra den store fisk. Den kom langsomt ud fra sit skjul under brinken og tog fluen med et tungt træk. Da jeg løftede stangen til modhug, blev jeg lidt overrasket, hvor stor denne fisk måtte være.
Efter et par minutter med fuldt pres på fisken, kom den til overfladen, hvor det lykkedes mig at tage et ikke alt for godt billede af fisken. Jeg gav fisken et par minutter mere, inden jeg kunne manøvrere den ind på lavt vand. Jeg betragtede fisken i nogle lange sekunder, inden jeg lirkede fluen ud med stangspidsen. Langsomt gled fisken tilbage mod det dybe vand og forsvandt med et enkelt slag fra halen.
Da jeg ikke havde fisken på land, har jeg ikke præcise mål på den, men jeg er overbevist om, at det er den største bækørred, jeg har fanget. Den var ikke under 60 cm.
Det var en stor oplevelse at have så stor en bækørred på krogen, og hvis I kan finde den, så er den altså derude endnu. Fluen var som sagt en sort nymfe med kuglehoved, sort sæluld som krop og sølvtinsel.

2. maj 2006, Grindsted Å
Jeg tog til åen ved 19-tiden og prøvede igen det nye stykke opstrøms broen i Utoft. Vejret var fint med svag søndenvind og solskin. Jeg fiskede både opstrøms og nedstrøms, kun afbrudt af en snak med nabo Kaj, som jeg mødte et stykke oppe af åen.
Jeg fangede 5 regnbuer, alle i str 27-28 cm. Desuden fangede jeg 3 bækørreder, 2 små og en fin fisk ca 30 cm. Stadig ingen stallinger.

13. april 2006, Vejle Fjord
Vejret så fint ud fra morgenstunden, blæst fra sydvest med byger og gråvejr, ca. 10 grader. Jeg synes også vandet så fint, da jeg kom frem til Trelde Næs. Jeg fiskede i en times tid uden at se eller mærke fisk. De andre fiskere så heller ikke ud til at have heldet med sig. Skarven stak bare af, marsvinet viste sin rygfinne et par gange og så var han væk, hvorimod de to sæler holdt mig under opsyn i et kvarter-20 minutter.
Jeg kørte videre til Holtser Hage, hvor der ikke skete noget som helst. Så efter at have fisket her i nok en times-tid, kørte jeg hjem.

10. april 2006, Grindsted Å
Årets første fisketur. Jeg tog til Utoft for at prøve det nye stykke opstrøms broen. Vejret var OK, blæsende fra vest og en lille smule koldt, men solen skinnede og varmede, hvor der var læ for vinden.
Jeg startede med at fiske opstrøms med en hareørenymfe, dog uden at mærke fisk. Jeg så en enkelt fisk tage en dovenflue på vandet, en ganske pæn fisk. Jeg fiskede op til enden af stykket, hvor jeg sad og funderede lidt, inden jeg bandt en Zulu med guldhoved på forfanget for at fiske nedstrøms. Inden jeg nåede ned til den fisk, jeg havde set ringe, havde jeg fanget 2 mindre regnbuer.
Den fisk, jeg havde set, tog fluen i et hårdt ryk og gav god modstand, inden jeg fik den ind til bredden, hvor jeg forsigtigt tog fluen ud og lod fisken glide ud i vandet igen. Det var en bækørred på ca 35cm. Lidt senere fangede jeg nok en regnbue.
Det er væsentlig lettere at fiske på det nye stykke end på det gamle på modsatte bred. Det skal nok kaste et par gode oplevelser af sig i den kommende tid.